Pekáreň Delika


O Nás

Pekáreň Delika Rišňovce sa špecializuje na výrobu tradičných kváskových pekárenských výrobkov vyrábaných bez prídavných látok a konzervantov E.

K sortimentu našich kváskových výrobkov patrí nielen chlieb, ale aj vianočka, parené výrobky, koláče a pečivo.


bezeciek


Rozdiely medzi kysnutými a kváskovými pekárenskými výrobkami

Hlavným rozdielom je odlišný typ mikroorganizmov, ktoré pracujú v procese prípravy cesta. Prirodzený kvások obsahuje asi 40 druhov rôznych mikroorganizmov a enzýmov na rozdiel od kvásku pripraveného z droždia, ktorý obsahuje len jeden druh kvasiniek.
Konzumáciou pekárskych výrobkov z droždia vzniká nerovnováha črevnej mikroflóry v prospech kvasiniek a plesní, čo má v konečnom dôsledku výrazný nepriaznivý vplyv na naše zdravie. Ak rozmnožovanie kvasiniek a plesní prítomných v črevách ešte podporíme nevhodnou stravou s vysokým obsahom cukru a nadbytkom živočíšnych bielkovín - narušíme rovnováhu trávenia a aj celého organizmu. Dôsledkom je prekyslenie organizmu. Premnoženie kvasiniek a plesní v tráviacom systéme spôsobuje aj veľmi časté ochorenie na kandidózu. Kvasinky produkujú tiež toxické látky, ktoré spôsobujú rôzne alergie, autoimunitné ochorenia, zápaly, poškodenia tkanív a orgánov.

Kváskové pekárske výrobky z ražnej múky sú naopak jednoznačne zdraviu prospešné. Ich konzumácia podporuje zdravú črevnú mikroflóru a zabraňuje premnoženiu škodlivých mikroorganizmov. Probiotické kultúry posilňujú imunitu, zlepšujú peristaltiku čriev, predchádzajú zápche. Kváskové pekárske výrobky sú ľahšie stráviteľné. Kyselina mliečna vytvára u chleba typickú chlebovú arómu a prirodzene chlieb konzervuje. Preto má kváskový chlieb lepšiu trvanlivosť a nepodľahne rýchlo plesniam.


Kysnuté pekárenské výrobky Kváskové pekárenské výrobky
Doba kysnutia cca 2 hodiny cca 12 hodín
Obsah mikroorganizmov 1 druh kvasiniek viac ako 40 druhov kvasiniek
Typ kvasenia Alkoholové Mliečne
Účinky na zdravie arrow narúša črevnú mikroflóru
arrow podporuje rast kvasiniek a plesní, kandidóza
arrow prekysľuje
arrow podporuje zdravú črevnú mikroflóru
arrow posilňuje imunitu
arrow zlepšuje peristaltiku
Vplyv na trávenie Ťažšie stráviteľný Ľahšie stráviteľný
Trvanlivosť dlho vydrží len s konzervačnými látkami a stabilizátormi je chutný a dlho vydrží aj bez umelých prísad

Pekáreň Delika s.r.o.
IČO: 36774669
DIČ: 2022374453
951 21 Rišňovce
instagram Instagram
facebook Facebook Obchodné podmienky
Odstúpenie od zmluvy
Ochrana súkromia (GDPR)
Účel spracovania osob. údajov