Pekáreň Delika Rišňovce sa špecializuje na výrobu tradičných kváskových pekárenských výrobkov vyrábaných bez prídavných látok a konzervantov E.
K sortimentu našich kváskových výrobkov patrí nielen chlieb, ale aj vianočka, parené výrobky, koláče a pečivo.
Hlavným rozdielom je odlišný typ mikroorganizmov, ktoré pracujú v procese prípravy cesta. Prirodzený kvások obsahuje asi 40 druhov rôznych mikroorganizmov a enzýmov na rozdiel od kvásku pripraveného z droždia, ktorý obsahuje len jeden druh kvasiniek.
Konzumáciou pekárskych výrobkov z droždia vzniká nerovnováha črevnej mikroflóry v prospech kvasiniek a plesní, čo má v konečnom dôsledku výrazný nepriaznivý vplyv na naše zdravie. Ak rozmnožovanie kvasiniek a plesní prítomných v črevách ešte podporíme nevhodnou stravou s vysokým obsahom cukru a nadbytkom živočíšnych bielkovín - narušíme rovnováhu trávenia a aj celého organizmu. Dôsledkom je prekyslenie organizmu. Premnoženie kvasiniek a plesní v tráviacom systéme spôsobuje aj veľmi časté ochorenie na kandidózu. Kvasinky produkujú tiež toxické látky, ktoré spôsobujú rôzne alergie, autoimunitné ochorenia, zápaly, poškodenia tkanív a orgánov.
Kváskové pekárske výrobky z ražnej múky sú naopak jednoznačne zdraviu prospešné.
Ich konzumácia podporuje zdravú črevnú mikroflóru a zabraňuje premnoženiu škodlivých mikroorganizmov. Probiotické kultúry posilňujú imunitu, zlepšujú peristaltiku čriev, predchádzajú zápche. Kváskové pekárske výrobky sú ľahšie stráviteľné. Kyselina mliečna vytvára u chleba typickú chlebovú arómu a prirodzene chlieb konzervuje. Preto má kváskový chlieb lepšiu trvanlivosť a nepodľahne rýchlo plesniam.
Kysnuté pekárenské výrobky | Kváskové pekárenské výrobky | |
---|---|---|
Doba kysnutia | cca 2 hodiny | cca 12 hodín |
Obsah mikroorganizmov | 1 druh kvasiniek | viac ako 40 druhov kvasiniek |
Typ kvasenia | Alkoholové | Mliečne |
Účinky na zdravie |
narúša črevnú mikroflóru podporuje rast kvasiniek a plesní, kandidóza prekysľuje |
podporuje zdravú črevnú mikroflóru posilňuje imunitu zlepšuje peristaltiku |
Vplyv na trávenie | Ťažšie stráviteľný | Ľahšie stráviteľný |
Trvanlivosť | dlho vydrží len s konzervačnými látkami a stabilizátormi | je chutný a dlho vydrží aj bez umelých prísad |
Pekáreň Delika s.r.o. IČO: 36774669 DIČ: 2022374453 951 21 Rišňovce |
Instagram |
Obchodné podmienky Odstúpenie od zmluvy Ochrana súkromia (GDPR) Účel spracovania osob. údajov |
---|